Lapinlahden sairaalapuiston viljelyalue

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry –  Pro Lappviken förening för mental hälsa rf on vuokrannut Helsingin kaupungilta sairaalapuistosta viljelypalsta-alueen. Alueeseen kuuluu noin 40 viljelypalstaa, hoidettu niittymaa ja kaksi mehiläispesää. Palstaviljelijät järjestävät tapahtumia ja osallistuvat Lapinlahden sadonkorjuujuhliin.

Viljelypalstat

Palstat on perustettu Lapinlahden sairaalan vanhalle viljelymaalle. Palstoilla harjoitettu viljely on tärkeää, jotta historiallisesti arvokkaan puiston monimuotoisuus säilyy. Viljely on yhteisöllistä ja mukavaa – porukalla voi vaikka kahvitella puutarhan kukoistuksessa sekä vaihtaa vinkkejä, taimia ja siemeniä. Viljelijämme järjestävät myös mm. myyjäisiä yhdessä ja osallistuvat Lapinlahden sadonkorjuujuhliin elokuun lopulla. Palstat ovat hyvin kysyttyjä. Kaupunkilaiset voivat hakea vuosittain vapautuvia palstoja osallistumalla yhdistyksen järjestämään arvontaan, lomake tämän sivun lopussa.

Nauti niityn kukkaloistosta

Palsta-alueeseen liittyy niitty, joka on perustettu rikastuttamaan puistossa kasvavan lajiston monimuotoisuutta. Niittyä seurataan ja hoidetaan säännöllisesti.

Mehiläispesät ja stadin paras hunaja

Palstojen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat mehiläispesät ovat palstaviljelijöiden ja yhdistyksen yhteinen projekti. Pesien hoidosta vastaavat koulutetut mehiläishoitajat. Pesien tuottama hunaja on valittu pääkaupunkiseudun parhaaksi vuonna 2017. Hunajaa voi ostaa palstaviljelijöiden tapahtumissa.